Boerderij educatie bij het Peelmuseum

In de link onderaan de tekst vindt u een mooi interview over onze vrijwilliger en imker in opleiding Corien Heizenberg

Zij is sinds kort, namens het Peelmuseum, aangesloten bij Boerderij Educatie Limburg (BEL).
Een imker als educatieboer; het lijkt op het eerste gezicht wat vergezocht. Maar het Peelmuseum en de agrarische sector zijn al decennialang met elkaar verbonden. Zo zijn de barakken waar het museum zich in bevindt, in de jaren dertig gebouwd voor arbeiders die hielpen met de ontginning van de Peel voor landbouwgrond. Daarnaast heeft een groot deel van de vrijwilligers van de stichting een agrarische achtergrond. ‘Ik heb jaren zelf op een melkveebedrijf gewoond en gewerkt’, vertelt Corien Heizenberg.
Een eerste kennismaking met boerderijeducatie had ze via haar huidige werkgever.

Lees er hier alles over: Boerderij educatie Limburg