Uitbreidingsplannen Peelmuseum

Het Peelmuseum gaat uitbreiden met een heus Bijenmuseum en een Biodiversiteitspark

De plannen van het Peelmuseum om te gaan uitbreiden met een Bijenmuseum en het Biodiversiteitspark kunnen binnenkort starten.

Een perceel achter het museum is beschikbaar gesteld oor de gemeente. Arcadis heeft een mooi plan samengesteld voor de aanleg van het biodiversiteitspark. De aanleg van het park wordt samen met Landschap Horst aan de Maas ingevuld .

Voor de bouw van het bijenpaviljoen annex theehuisje is inmiddels de vergunning verleend en ook zijn de eerste substantiële bedragen door enkele fondsen toegekend. (VSB fonds en Prins Bernard Cultuurfonds). Enkele aanvragen voor fondswerving lopen nog, maar we verwachten eind dit jaar te kunnen starten met de bouw van het paviljoen.

Voor de uitvoering van het project zoekt het Peelmuseum nog enkele enthousiaste vrijwilligers. Heeft u interesse om ons daarbij te helpen? Laat het ons weten via info@peelmuseum.nl, of kom op woensdagmiddag langs.