Uitbreidingsplannen Peelmuseum

Het Peelmuseum gaat uitbreiden met een heus Bijenmuseum en een Biodiversiteitspark De plannen van het Peelmuseum om te gaan uitbreiden met een Bijenmuseum en het Biodiversiteitspark kunnen binnenkort starten. Een perceel achter het museum is beschikbaar gesteld oor de gemeente.

Vrijwilligers gezocht!

  Toe aan een nieuwe uitdaging? Lijkt het je leuk om je samen met een groep enthousiaste vrijwilligers in te zetten voor het Peelmuseum in America?

Peelverhalen wandeltocht 29 augustus 2021

  In samenwerking met Stichting Cultureel Erfgoed Zwarte Plak organiseert het Peelmuseum op zondag 29 augustus een wandeltocht met Peelverhalen. Een wandeling langs het Cultureel erfgoed van America Na de wandeling kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, nog nagenieten met livemuziek van The RadioBugs Tijdens de wandeling wordt het oude

Peelmuseum Auto-toertocht 25 juli 2021

Op zondag 25 juli organiseert het Peelmuseum een toertocht met start (en finish) bij het Peelmuseum in America (Griendtsveenseweg 69) Het museum is geopend vanaf 10:00 uur. Vertrek van de toertocht kan tussen 10:15u.

Boerderij educatie bij het Peelmuseum

In de link onderaan de tekst vindt u een mooi interview over onze vrijwilliger en imker in opleiding Corien Heizenberg Zij is sinds kort, namens het Peelmuseum, aangesloten bij Boerderij Educatie Limburg (BEL). Een imker als educatieboer; het lijkt op het eerste gezicht wat vergezocht.

Het Peelmuseum heeft grote plannen

Bijenschans

Peelmuseum wil gebouw aankopen Het Peelmuseum in America heeft grote plannen. Zo komt er een bijenpaviljoen met bijentuin en wil de stichting een grote bijenteeltcollectie aankopen.